Is geconsolideerd vlees Turkse slager Eindhoven beter dan scharrelvlees? Sommigen zeggen ja, anderen zeggen nee. Het doel van een gedekt dieet is de blootstelling van de persoon aan cholesterol te verminderen. Een hoog cholesterolgehalte is sterk verbonden met hartziekten en kanker. Hoewel het lichaam een lichaamseiwit genaamd “leptine” kan produceren na blootstelling aan vet, lijkt het gevoeliger te zijn voor aminozuren genaamd “proteïnen” die ook worden aangetroffen in eiwitvervangers. Het belangrijkste verschil bij eiwitten is dat het lichaam enzymen aanmaakt en gebruikt om oude eiwitten om te zetten in nieuwere. Onze voeding mag dan rijk zijn aan snelle eiwitbronnen, maar op de lange duur verbruiken we meer. Een dieet dat rijk is aan gekookte koolhydraten, vooral die welke voorkomen in granen en pasta, is zwaar betrokken bij onze zwaarlijvigheidsepidemie, die de gezondheid van veel mensen bedreigt. men vermoedt dat het verantwoordelijk is voor ongeveer de helft van alle problematische kwalen op dit moment.

Daarom kunnen we fructose-intolerant zijn, simpelweg omdat we het niet als zodanig kunnen verwerken. Maar als we grote hoeveelheden vlees of zuivelproducten moeten eten, zijn we zeer vatbaar voor vitamine- en mineralentekorten, wat op zijn beurt weer zijn eigen gevolgen voor de gezondheid heeft.

Als je van vlees houdt, kan het zijn dat je intolerant bent voor een andere van de hier genoemde voedingsstoffen. Vitamine B12 en vitamine B12 worden geassocieerd met een roodachtige huid en hebben de neiging een vettige smaak te hebben. Nu zult u het verschil misschien niet kunnen proeven wanneer u Hard-Boiled Beef of Sirloin Steak klaarmaakt, maar deze twee voedingsmiddelen zijn een uitstekend alternatief voor vlees. Ingrediënten zoals erwten, eieren, rijst of knollen enBrazil noten bevatten allemaal B12, dus deze voedingsmiddelen zijn een uitstekend alternatief voor vlees. Vitamine B12 speelt ook een belangrijke rol bij het voorkomen van verharding van de bloedvaten. Dit helpt bij het voorkomen van atherosclerose en hartaanvallen. Vlees en zuivelproducten bevatten grote hoeveelheden eiwitten, en verschillende studies hebben aangetoond dat kleine hoeveelheden eiwitten kunnen helpen kanker te bestrijden.

Dit beïnvloedt de manier waarop ons lichaam insuline verwerkt en hoe snel onze vetcellen zich na een maaltijd kunnen aanvullen. Het aminozuur glutaminezuur en de vitamines B6 en B12 hebben glutathion nodig voor hun metabolische werking. Als uw voeding verstoken is van glutaminezuur en B12, kan dit uw stofwisseling belemmeren, gluconeogenese veroorzaken en leiden tot overgewicht. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel merken met B12 verrijkte voedingsmiddelen op de markt. verrijkte voedingsmiddelen hebben het volgen van een B12-dieet ook verplicht gesteld.

Het mineraal zink is essentieel bij de vorming van hormonen, antilichamen en kraakbeen. Zink in voldoende hoeveelheden kan ook het immuunsysteem versterken. Andere voedingsstoffen die in zink voorkomen zijn selenium, jodium, calcium, ijzer en chroom. Deze mineralen spelen een rol bij de bestrijding van kanker, de ontwikkeling van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit en zelfs het County Winesight-syndroom.

Omdat het menselijk lichaam nooit alle genetische stoffen binnen een bepaalde tijd volledig ontwikkelt, wetende dat een persoon wordt blootgesteld aan een grote hoeveelheid chemicaliën uit het milieu, is het verstandig om alleen biologische voedingsmiddelen te eten die zijn geproduceerd op het land of in de regio waar de oorspronkelijke teler zich op richtte.

Een andere overweging is dat voedingsmiddelen die genetisch gemodificeerd zijn, ook antibioticaresistentie kunnen bevatten. Er is aangetoond dat genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen ook grotere hoeveelheden antibioticaresistentie bevatten. Dit betekent dat personen die allergisch zijn voor antibiotica, ook allergisch kunnen zijn voor genetisch gemodificeerde levensmiddelen.

De perceptie van biologische levensmiddelen is in de ogen van veel consumenten nog steeds laag. Zij hebben het gevoel dat voedingsmiddelen die er voor anderen ongezond uitzien, in feite ongezond voor henzelf kunnen zijn. Hoewel er steeds meer onderzoek wordt gedaan naar genetisch gemodificeerde levensmiddelen, blijven de gevoelens onveranderd.

Het is de combinatie van onderscheidend vermogen van biologisch voedsel met een hoge voedingswaarde en weinig gezondheidsrisico’s die zovelen in de wereld doet geloven dat genetisch gemodificeerd voedsel de weg is die wij moeten inslaan. Het is een betere optie dan de huidige landbouwmethoden, die vaak niet alleen zeer belastend zijn voor de mensen die erbij betrokken zijn, maar ook milieuonvriendelijk en schadelijk voor het milieu.

Maar afgezien van de voor- en nadelen van GM-voedsel, zijn veel mensen nog steeds sceptisch over de vraag waarom GM-voedsel noodzakelijk is. Zij vinden dat in een wereld waar wetenschappers steeds meer soorten uitstekend geproduceerd biologisch voedsel en natuurlijke remedies ontdekken, waarom zouden we dan nog zoveel van onze energie, geld en energie moeten besteden aan het vinden van genetisch gemodificeerd voedsel?