Geeke van Dijck Fotografie

Onze ogen worden aangetrokken door gezichten die dichterbij zijn. We hebben de neiging om ons te richten op mensen met de voorwerpen die we fascinerender vinden. Gezichten die opener en ruimtelijker zijn, stimuleren ons meer dan gezichten die gesloten en hokjesachtig zijn. In de detailhandel en de media worden gezichten met een gesloten mond vaak beschouwd als intelligent en professioneel, maar niets is minder waar. Klanten zijn vaak bang voor de uitstraling van monotone gezichten. Integendeel, ze zouden hun natuurlijke charisma moeten verdrievoudigen!

Choreografen en winkeliers daarentegen maken gebruik van Zittende Figuren, die de saaie eigenschap hebben gesloten-monden te zijn etalages tonen beelden – van aantrekkelijke mensen – maar deze zijn de uitzondering. Het hoofddoel van fotografie is de aandacht te trekken.

Kijk naar Fotografie Den Bosch bijvoorbeeld. Hun fotografen fotograferen met groothoeklenzen, wat de bewegingsonscherpte overdrijft. Omdat camera’s geen perfecte poppen zijn, kun je zo’n close-up beter achterwege laten. En als je die close-up dan toch moet hebben, crop het beeld dan zo dat je ziet wat je moet zien. Sportlichamen oefenen hun vak uit op een basketbalring. Dit is een bol waarvan de grootte afhangt van de afstand tot de lens – dus een groothoekcamera helpt om groothoekopnamen meer te accentueren.

Dit werkt vooral goed bij behendigheids- en krachtsporten, zoals ballet, springen, hardlopen enzovoort. Fotograferen onder het licht is ook lastig. Als je onder een hoge hoek fotografeert, is het onderwerp niet meer scherp. Maar als je onder een gemiddelde hoek fotografeert, erodeert het onderwerp – dat wel scherp is – en wordt het middelpunt van je beeld gezocht. itudeEr zijn twee manieren om perspectivische beelden te maken. In de onderstaande kijkt de kijker recht in de camera.

In de andere kijkt de kijker links en rechts naar het scherm. Zie je het verschil? U kunt kiezen wat uw cameraman doet. Sommige operatoren zijn linkshandig en kijken naar het scherm. Anderen zijn rechtshandig en kijken naar de lens. ambulate (door de kamer lopen) en prospective (met behulp van de operator door de kamer bewegen.) inanceAls u een belangrijke zakenbespreking hebt, wilt u misschien een operator die een scala aan opnamen heeft waar u wat aan hebt. cheep (begonnen met versgebakken brood of koekjes.) natty (gekleed in een outfit die geschikt wordt geacht voor kantoor.)