Wijnadviseur

Wijnadviseur worden, betekent netwerken, opleiding en onderzoek. Als je ooit een favoriete wijnsoort hebt gehad of van een glas hebt genoten dat je naar meer liet verlangen, kan wijnconsulent worden de juiste carrière voor jou zijn. Als je graag wijn drinkt en over verschillende variëteiten en hun geschiedenis leert, kan deze job perfect zijn voor jou. Wijnadviseurs worden betaald om verschillende soorten wijnen te proeven en ze aan klanten te verkopen door de beste wijnen aan te bevelen gemaakt met hun voorkeuren.

Een gediplomeerd adviseur worden

Wijnadviseur worden betekent gecertificeerd worden, en dat kun je doen door je WSET (Wine and Spirit Education Trust) Kwalificatie Wijn Niveau 2 of Diploma Wijnen en Gedistilleerd Niveau 3 te halen. De Kwalificatie Niveau 2 en het Diploma Niveau 3 zijn door de industrie erkende kwalificaties. Wijnadviseur worden betekent ook dat je een wijn- en gedistilleerdvergunning moet hebben. In de meeste staten moet je je licentie behalen door te slagen voor het staatsexamen, waarin je kennis van de wijn- en gedistilleerdindustrie wordt getest. Een wijnadviseur worden vergt een aanzienlijke investering van tijd en geld. Je zult moeten betalen voor cursussen, boeken en proefwijnen, die enkele honderden dollars kunnen kosten. Je moet ook tijd uittrekken om te studeren, hetzij door lessen te volgen aan een plaatselijke universiteit of door boeken te lezen.

Waar vind je kansen op werk?

Wijnadviseur worden betekent dat je de juiste vacatures moet vinden, en dat kun je doen op sites als Indeed en Monster. Je kunt ook netwerken met andere wijnadviseurs om vacatures te vinden. Wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor jou. Als je wijnconsulent wilt worden, moet je een kans en een bedrijf vinden die bij jou en je interesses passen. Je kunt bedrijven benaderen die wijn verkopen, zoals wijngaarden, slijterijen en restaurants, en hen vragen of ze wijnadviseurs in dienst nemen. De meeste bedrijven nemen hun wijnadviseurs echter in de zomer aan, dus als je wijnadviseur wilt worden, moet je vroeg beginnen.

Conclusie.

Wijnproeverij is een interessante en leuke baan waarmee je je kennis en passie voor wijn met anderen kunt delen. Wijnconsulent worden is een lange en uitdagende reis die hard werken en toewijding vereist. Als je wijnconsulent wilt worden, is het cruciaal om zo snel mogelijk te beginnen met netwerken, onderzoek te doen en je opleiding te volgen.