Man En Vrouw Dichtbij Tafel

Een van de beste dingen aan het feit dat je solocitatiegespreks partner in het panel zit, is dat het alleen voor je beste vriend kan zijn. Wilde je echt dat deze persoon je beste vriend zou worden? Ik denk van niet!

Je moet nooit je privé-leven in een professioneel interview brengen. Een van de belangrijkste redenen is dat je nooit weet wie er meekijkt. Ik heb verschillende keren vrienden gezien die dachten dat ze de interviewer hun privéleven lieten zien tijdens een sociaal evenement, of op Facebook. En dan, omdat iemand hen toevallig zag, dachten ze bij zichzelf: "Nou en, laten we dit gewoon op het werk blijven doen".

Voor degenen onder jullie die denken dat dit veilig is… dat is het niet!

Er was eens een geval waarbij een jongen zijn hete vriendin meenam naar een sollicitatiegesprek en tijdens het hele gesprek over zijn beste vriendin praatte. Ik suggereer niet dat je je persoonlijke problemen, zoals je vrouw die 182 belt, meeneemt naar een sollicitatiegesprek, maar dat is een scenario dat ik persoonlijk heb meegemaakt.

Je bent niet op je sollicitatiegesprek en je hebt een vriend die je meeneemt naar je sollicitatiegesprek. Laat ze niet ziek worden!

Vermijden:

– Breng je kinderen of een huisdier mee naar een sollicitatiegesprek. Elk ras anders wordt beschouwd als "territorium".

– Spelletjes of wedstrijden meebrengen naar een sollicitatiegesprek.

– Eten of snacks meebrengen naar een sollicitatiegesprek. Ze mogen hun eigen eten meenemen, en kunnen er voordeel uit halen als hun vriend hun eten opeet.

– Geld meenemen naar een sollicitatiegesprek. Je bent misschien nerveus, maar het lijkt alleen maar alsof ze de baan nog steeds willen, want je kunt het sollicitatiegesprek niet verlaten om dat te doen.

– Een hond meenemen naar een sollicitatiegesprek of een huisdier thuis hebben.

– Teveel sieraden meenemen naar een sollicitatiegesprek.

– Kinderen meenemen naar een sollicitatiegesprek.

– Te vaak met kinderen naar het sollicitatiegesprek komen en hun ouders laten toekijken tot ze in slaap vallen.

– "Wat dragen" meenemen naar een sollicitatiegesprek.

– Een mobiele telefoon meenemen naar een sollicitatiegesprek.

– Een hond meenemen naar een sollicitatiegesprek.

– Te vaak naar een sollicitatiegesprek komen zonder oogcontact te houden.

– Frivole spullen meenemen naar een sollicitatiegesprek.

– Dezelfde oude kleren meenemen naar een sollicitatiegesprek.

– Hun schoenen niet goed strikken. Ze hoeven maar één paar schoenen te hebben voor elk sollicitatiegesprek, ze moeten zo veel paar schoenen hebben om een baan te krijgen, enz.

– Hun mobiele telefoon hebben waarvan de batterij leeg is. Ik zeg niet dat er geen stekker van een autolader in mag zitten, ik zeg dat je nooit zult weten of hij aan staat.

– Te nat worden tijdens een interview. Nogmaals, je weet nooit of de persoon zal kijken! Blijf droog!

– Kinderen meenemen naar een sollicitatiegesprek.

Dus als weerlegging van diegenen onder jullie die geloven dat kinderen meenemen naar een sollicitatiegesprek een slechte zaak is, zal dit je helpen begrijpen waarom ik dat geloof. Als zelfs maar één kind te frustrerend is om mee naar een sollicitatiegesprek te gaan, moet je snel actie ondernemen.

Het belangrijkste voor de toevallige waarnemer is om rekening te houden met wat er echt aan de hand is tijdens een sollicitatiegesprek. Dit betekent niet dat je onbeleefd, respectloos of op enigerlei wijze handtastelijk moet zijn.

Als je in een of andere crisis, als je kinderen in de kamer hebt voor een sollicitatiegesprek, getuige bent van iemand die te veel uit de hand loopt, zal dat in ieder geval niet in je sollicitatiegesprek voorkomen. Laat het kind zich gedragen als een normale/gemiddelde volwassene, en handel het af met je beste vriend.

Of, als of wanneer het praktisch is, neem je je kinderen mee naar een sollicitatiegesprek, onderga dan dezelfde gesprekken die je als volwassene zou voeren. Hanteer basisgrenzen met je kinderen: ze moeten altijd buiten het sollicitatiegesprek worden gehouden, je mag niet te laat op je werk komen of op een andere manier niet gerespecteerd worden terwijl je op je werk bent, en je mag nooit ruzie maken, corrigeren of ruzie maken met welk kind dan ook, volwassen of niet.

Probeer een fijne darn-relatie met je kind op te bouwen.

Hoewel het niet altijd het geval is, denk ik dat werkgevers er de voorkeur aan geven werknemers in dienst te nemen die een band hebben gehad en momenteel op de school staan ingeschreven. Uw kinderen zouden echt niet willen werken rond uw familie tijdens uw interview en zelfs als dat zo is, kan uw kind een ander idee hebben van hoe te antwoorden of hoe het interview te behandelen dan u zou doen. Het is belangrijk te weten waar u staat in de ontwikkeling van uw kind en hoe uw kind is. Als je het gevoel hebt dat het gedrag van je kind een probleem kan zijn, blijf dan weg van het sollicitatiegesprek totdat je zeker weet dat je het aankan zonder je kind op te offeren.<|Het respect van de werkgever en het respect van het bedrijf.